Jak jsem si jela pro ridicak

středa 30. dubna 2014

Vratim se zpatky do nedele, kdy jsem se rozhodla jet do Newarku vyridit si ridicak. Ve state New Jersey staci napsat pisemny test o padesati otazkach. V pripade, ze test napisete, coz se dozvite hned na miste, dostanete ridicak hned na ruku.
Vyjela jsem od nas z Maplewoodu vlakem do Newarku. Nikdo nemel cas me tam hodit a pritel umiral na rymicku, takze jel k doktorovi. Z vlakace jsem musela jeste skoro hodinu pesky. Nesnasim Newark! Je vazne odpornej. Fuj. Dosla jsem tam a pred DMV dve fronty. Nevedela jsem kam si stoupnout, tak jsem sla dovnitr a ptam se ostrahy, do ktery fronty mam jit, kdyz potrebuju ridicak. Poslal me do pravy. Tak si tam tak stojim a slysim, jak se nekdo pta pani prede mnou jestli nevi, kam ma jit kdyz si potrebuje napsat test na ridicak. Pani ho poslala do druhy fronty. Tak se ji ptam, jestli si je jista, ze me ten chlapek z ostrahy poslal sem. A ona ze urcite, ze tam stojej lidi, co jdou psat test. Tak jsem si presla. Cekam a zase nejaka holka se pta nejakyho typka (dost strasidelnej rastafarianskej cernoch) kam ma jit, kdyz chce psat test. Ten ji rekl, ze je ve spravny fronte. Sympatak me uklidnil. No ale pak koukam, ze kazdej neco ukazuje ostraze, kdyz je pousti dovnitr. Tak se ptam toho cernocha, ze co to vsichni tomu poldovi ukazuji. Pry povoleni k tomu, ze muzou psat ten ridicak. Tak mu rikam, ze to nemam. No a on ze to musim do druhy fronty!! Tak jsem sla do druhy fronty. Takze jsem takhle cekala dve a pul hodiny. Nastesti venku bylo docela teplo. Pousteli dovnitr po nekolika lidech. Konecne me pustili dovnitr, sla jsem na recepci a rekla co potrebuju. Dostala jsem formular a pokyn zaradit se do fronty v lajne A. Takze stojim v dalsi fronte dalsi hodinu. Nakonec u okynka davam babe vsechny papiry co mam - milion papiru z imigracniho, pas, dukaz adresy a podobny nesmysly. No nakonec se na me podiva a ze kde mam I-neco formular. Tak ji ukazuju to, co si myslim, ze to je. A ona ze to neni ono, ze je to jen nejaky potvrzeni nebo co. No a ze bez toho me nemuze nechat napsat ten test. Tak jsem si sbalila vsechny papiry a zase sla totalne nasrana pesky zpatky na vlak. Hodinu. Vlak mi ujel o pet minut, takze jsem musela cekat dalsi hodinu. Ani cigarety jsem nemela, takze jsem se vydala najit nejakej liqueur store, kde  bych si je mohla koupit. Nasla. Ten Newark je vazne odpornej! Takze z toho vyplyva, ze se na to muzu vysrat a koupim si za ctyricet babek mezinarodni ridicak pres net.

Jinak mam schvaleny vsechny dokumenty k prodlouzeni a dneska jsem konecne dostala I potvrzeni ze skoly, ktery jsem hned odeslala Denise. Zajimalo by me, proc neodpovida! Jindy je jak blesk a kdyz tu z toho mam ted nervy v kyblu, jestli je vsechno OK, tak ona si proste dava na cas. Tak snad zitra! 

3 komentáře:

  1. To by mě asi jeblo :) někdy si říkám zlatý česko když to tak čtu:))

    OdpovědětVymazat
  2. To jo! Fakt je nejjednodussi si ho proste koupit :D

    OdpovědětVymazat
  3. To určitě, já to hlavně s těma řidičákama pořád nechápu... (teda není se čemu divit když jsem zatím pro to abych to chápala nic neudělala) ale zní to hrozně, to vyřizování myslím..

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS