Jak jsem byla doma sama

čtvrtek 24. dubna 2014

 Uz od minulyho patku jsem sama doma. Vsichni odjeli na dovcu kamsi do Arizony, Colorada, Utahu... a buhvi kam jeste. Mam na starosti zver - psa a dve kocky. Zadna stranda! Jsou to strasny straspytlici, takze se mi vsichni nasackovali do pokoje. Taky liny jsou! Porad jen chrapou nebo zerou.  Musim rict, ze se tu celkem nudim. Takze cely dny se jen valim v posteli, koukam na serialy, ctu a nebo se mi obcas podari premluvit psa i sebe k mensi prochazce.
Dnesek jsem mela docela aktivni. Sla jsem do mesta (ano, sla. Bylo krasny pocasi, takze jsem si rekla, ze auto necham doma a povandruju pesky). Chtela jsem si koupit neco k jidlu, ale hlavne jsem potrebovala odeslat papiry do agentury. Jo, nakonec jsem se rozhodla prodlouzit. Ted uz jen budu cekat, jestli je dostanou a vsechno bude v poradku. Potom skocim do skoly pro potvrzeni o studiu a poslu ho Denise. No, do ty doby jeste dlouho.
Taky jsem ztratila kreditku. Normalne bych ji nepotrebovala, vyplatu dostavam na ruku, ale proste bez kreditky si nemuzu nic kupovat z netu. A ze ja objednavam z netu dost casu. Nebo si kupuju jizdenky na autobus a podobne. Takze jsem sla do banky s tim, ze jsem ztratila kartu a potrebovala bych novou. Tak pani na me nejdriv jestli mam ridicak. No nemam, ze jo. To se na me tak divne podivala a jestli teda mam nejaky jiny I.D. Tak jsem ji dala pas. Pak se me vtipne tlumenym hlasem zeptala, jestli mam SSN (neco jako nase rodny cislo, v podstate je to tady dukaz, ze tu je clovek legalne a proste ze clovek existuje. Dost se tu s tim kseftuje, je tu spousta ilegalnich pristehovalcu, takze je normalni, ze se tu kvuli tomu vrazdi, nebo se to krade novorozenatum, mrtvym a podobne). Vtipny, jak si kazdej mysli, ze jste tu ilegalne, kdyz slysi cizi prizvuk. Takze SSN kartu jsem ji dala, protoze ji samozrejme mam, ze jo! No, na to mi rekla, ze kdy jsem si zarizovala ucet a ze ji to tam nechce najit muj profil, kdyz zada moje SSN. Tak ji rikam, ze nekdy na zacatku zari jsem si ten ucet zarizovala. Ona to porad zkousela dokola a dokola s tim SSN a porad ze ji to nefunguje. Tak ji rikam, ze jestli si vsimla, ze to SSN mam od konce zari, takze jsem jim ho asi davat nemohla, tudiz tam moje SSN nema. No tak ze bude potrebovat cislo myho uctu. Vubec se netvarila, ze by mi verila, ze tam ten ucet fakt mam! No tak zitra ji musim donyst to cislo uctu. Vemu s sebou pro jistotu celou slozku, aby mi verila. Fakt sranda.

A dalsi vec, rozhodla jsem se jet v sobotu do Newarku zaridit si ridicak. Pokud udelam testy ovsem. Fakt se mi nechce, Budu muset pesky od vlakace na DMV, coz je nejakych 30 bloku. A navic v Newarku, Ten je dost nebezpecnej. Nojo, jenze kdybych mela cekat na Adelu, az se rozhoupe, tak ten ridicak nemam nikdy! A ja si kvuli tomu fakt nenecham posrat to prodlouzeni. Navic to tady slouzi jako I.D. (neco jako nase obcanka), takze s sebou nebudu muset porad tahat pas, aby me pustili do klubu nebo mi vubec nalili.
Takze se jdu ucit, mam na to ani ne dva dny.


1 komentář:

  1. Ahoj, na konci ledna se stěhuju do Londýna a tak jsem si dnes projíždělá google a hledala lidi, co taky někam vycestovali a píšou o tom a narazila jsem na tebe. Musím říct, že jsi mě neskutečně zaujala, čtu tvůj blog už třetí hodinu (měla jsem x věcí na práci - nevadí :D ) líbí se mi tvůj styl psaní, že si na nic nehraješ a tak, až jsi mě inspirovala si to svý cestování taky začít psát, takže ti tímhle chci poděkovat a přeju ti do života jen to nejlepší, hodně štěstí a plno dalších zážitků! :)

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS